Tai Chi mogu vježbati svi, baš svi, dovoljno je da samo mogu stajati. Zbog toga je odlična rekreacija za ljude u starijoj životnoj dobi. Vježbanje Tai Chi usporava starenje i otklanja posljedice starenja, poboljšava kvalitetu kože i vitalnosti tijela.

Jednako tako ove vježbe uvelike će pomoći i poslovnim ljudima i svima onima koji vode stresan život. Već nakon nekoliko tjedana vježbanja otklanja se stres, nestaju depresije i nervoze, tijelo postaje relaksiranije, pokreti koordiniraniji, povećava se koncentracija, snaga uma. Mnoge svjetske tvrtke organiziraju vježbanje Tai Chi-ja za svoje zaposlenike, a neka od istraživanje kažu da su se bolovanja smanjila i do 60%.

Pri vježbanju Tai Chi-ja nije potrebna fizička snaga ili brzina, pa je tako ova vještina dostupna svima, starima i mladima, ženama i muškarcima, zdravima i bolesnima. Vježbanje se preporuča svima, a naročito onima koji dugo sjede ili stoje. Tai Chi se može vježbati u svako doba dana, na svakom mjestu, individualno ili u grupi, u dnevnoj sobi, na poslu ili prirodi, prije spavanja za dobar san ili ujutro kao priprema za novi dan.

Trebate se samo odlučiti i pokrenuti svoju životnu energiju, a ona će se pobrinuti za sve ostalo.