Dođite u Tai Chi centar integrativnog zdravlja i pridružite se tečaju Integrativnog Tai-Chi-ja u prostoru Biotrening centra zdravlja i tjelesne forme, Maksimirska 8 (Kvaternik Plaza), Zagreb.

Tai Chi (Tai Chi chuan/Taijiquan) je vrijedan dio svjetske kulturne baštine i jedan od najmasovnijih oblika fizičkog vježbanja na svijetu.

Njegovi blagotvorni učinci vježbačima pružaju višestruke koristi.

  • Prije svega to je sustav koji ima snažne i empirijski dokazane učinke na održavanje zdravlja i prevenciju bolesti.
  • Tai Chi chuan je i cjeloviti borilački sustav temeljen na načelima neopiranja i prilagodbe i kao takav pogodan za promociju i rasprostiranje kulture dijaloga u društvu.
  • Ujedno je i sportska disciplina s ambicijom da u bliskoj budućnosti postane jedna od olimpijskih natjecateljskih disciplina.

U okviru Tai Chi Centra integrativnog zdravlja vježba se Integrativni Tai Chi, odnosno sustav vježbanja razvijen na temelju tradicionalnog Tai chi chuan-a i prilagođen potrebama šire populacije.

  • Vježbanje Integrativnog Tai Chi-ja revitalizira organizam, prevenira niz bolesti, usporava starenje i poboljšava kvalitetu života stoga je tečaj namijenjen svima.
  • Pri vježbanju Integrativnog Tai Chi-ja nije potrebna fizička snaga ili brzina, pa je tako ova vježba dostupna svima, starima i mladima, ženama i muškarcima, zdravima i bolesnima.
  • Po završetku tečaja Integrativni Tai Chi se može vježbati u svako doba dana, na svakom mjestu, individualno ili u grupi, u dnevnoj sobi, na poslu ili prirodi, prije spavanja za dobar san ili ujutro kao priprema za novi dan.
  • Za uključivanje u tečaj nije potrebno prethodno iskustvo u bilo kojem obliku vježbanja.

Zbog svojih znanstveno dokazanih učinaka, prilagođeni pristupi Tai chi-a, postali su dio integrativne medicine u razvijenim zdravstvenim sustavima.

Tečaj traje od 10. rujna do 26. prosinca.

Održavat će se 2 puta tjedno – ponedjeljkom i srijedom od 20:00 do 21:00.

Adresa: Biotrening centra zdravlja i tjelesne forme, Maksimirska 8 (Kvaternik Plaza), Zagreb.

Cijena tečaja: 1480 kn